Ciclonudista Mundial a Barcelona

El Col.lectiu Ciclonudista Barcelona ens porta la Ciclonudista Mundial d’aquest any!!!

El proper 13 de juny, dissabte a les 17h. a plaça Universitat de Barcelona, des d’allí es voltarà per la ciutat fins arribar a la platja propera al Fòrum. Porta’t el berenar, i tot allò que creguis convenient. No cal banyador!

Engalana la teva bicicleta i el teu cos amb els colors i lemes reivindicatius més oportuns a l’efecte. Solx, amb la colla i la familia fins a formar una massa ciclista intergalà ctica doncs a tot el Món ens manifestem.

Més información a www.ciclonudista.net

«DESPULLADES PER LA JUSTÍCIA ALS CARRERS, FINS A LA PACIFICACIÓ DEL TRANSIT»

Justícia als carrers, això és el que demanem amb ferma convicció i molt de debò, però alhora amb simpatia, passant una bona estona. Els cotxes ens imposen la seva llei: velocitat, prepotència, «mal fum» i violència. Per això al desplaçar-nos amb bicicleta cada dia per la ciutat convertim la nostra mobilitat en un acte de desobediència quotidià . Si a més, ens manifestem en bicicleta i nus convertim la desobediència en una protesta exemplar.

Denunciem que els nostres carrers han estat segrestats pel cotxe privat que col·lapsa la ciutat, degenerant-la en un lloc hostil i perillós. El cotxe mata i la seva impunitat ens escandalitza. Massa interessos de multinacionals bel·licistes del petroli i de l’automòbil es veuen amenaçats si això es qüestiona. I som les ciclistes les que ens veiem qüestionades dia a dia per la manca de convivència als nostres carrers dominats pel vehicles motoritzats privats. Cal urgentment pacificar el transit.

Proposem un model de ciutat on les persones recuperin el seu espai, on es redueixin les necessitats de desplaçament, on per damunt de tot es respecti el vianant (que tothom ho és) i on la mobilitat es basi en els mitjans de transport públic, els menys contaminants i eficaços. En aquest model les ciclistes no ens hauríem de veure enfrontades amb els vianants en l’us de l’espai public,la bici pot conviure amb el transit rodat sense estar obligada al guetos circulatoris que es els carril-bici.

Per què amb bicicleta? La bicicleta és un mitjà de transport urbà eficient, saludable, ecològic i divertit. És una icona, un símbol de llibertat i un instrument prà ctic de transformació social. No paga taxes, no consumeix petroli, no col·labora amb el creixement destructor ni amb la guerra global.

Per què despullades? Perquè ens sentim nues davant el trà fic, per la manca de respecte dels conductors i la manca d’interés dels governants. Amb la nostra nuesa fem visible la fragilitat de les nostres «carrosseries» (el nostre propi cos). A més a més mostrem el nostre cos amb naturalitat, trencant el pudor, subvertint tabús respecte al nostre físic imposats per la moda i l’avarícia de la indústria transnacional tèxtil. En definitiva, ens enfrontem al trà fic urbà amb el cos nu sobre la bicicleta com la millor forma de defensar la nostra dignitat i de viure la lluita social.

Allibera la teva ment i el teu cos!
Gaudeix d’un passeig únic pel centre de la teva ciutat!
Amunt els indis metropolitans!
Fora la roba i visca la bici!
Sense cotxes i sense fums!
Llarga vida als Col·lectius Ciclonudistes!
Justícia als carrers!