Ens volen fer fora!

L’any 2005 començava al barri un projecte d’autoreparació de bicicletes, primer al carrer i després okupant el solar que dóna vida al taller de biciosxs. Un taller obert a tothom, que no funciona amb diners sinó amb trocs materials o personals; un punt de trobada per les ciclistes que no es volen sotmetre a la dictadura del cotxe i de l’asfalt. Ara, cinc anys després, ens volen fer fora i destruir l’espai i el que s’ha generat en aquest durant un llarg temps. I nosaltres no volem marxar, ni volem callar.

El solar de Joaquim Valls 137 va estar abandonat durant més de deu anys i les administracions no van fer res. L’estat penós de l’espai perjudicava al veïnat i les administracions callaven. Finalment, l’any 2004, José Moral i la seva empresa Ginkoplanet –una de les immobilià ries amb més beneficis en el seu sector- compra el terreny. Ara si, l’administració s’afanya perquè aquest empresari sense escrúpols pugui construir pisos de luxe que ni volem, ni necessitem, ni podem pagar.

Ara mateix ens volen fer fora a nosaltres, però sabem que fa temps que s’intenta destruir tot allò que genera espais de llibertat al marge de la societat de consum. A Barcelona tot val molt i no hi cap res, i Nou Barris n’és un exemple. Fa temps que s’intenta destruir el teixit associatiu, que és menysté als col•lectius, que no s’escolta a les veïnes. . I estem fartes i enfadades.

La ciutat que volen els polítics ofega a la gent. I la gent necessita obrir escletxes per respirar. Escletxes en forma de tallers de bicicletes, de centres socials, d’habitatges dignes, d’horts veïnals. Per això seguirem aquí, en aquest espai o en un altre. Continuarem obrint escletxes.

Col·lectiu Biciosxs